In het kader van haar 45 jarig bestaan heeft Het Jonge Paard€ een open 45 jaar Blitz toernooi in de conferentiezaal van Zanderij 1 georganiseerd op zaterdag 20 mei 2017. In totaal namen 30 schakers deel aan dit toernooi, dat verdeeld was in een Top klasse,  Sub-topklasse en een Beginnersklasse. Het werden 11 spannende ronden, en vanwege de snelheid waarmee er gespeeld moet worden bij het Blitz schaken bleven  de vele verrassingen  op het schaakbord niet uit.

 

HJP45jaarthIn de topklasse ging de strijd om het kampioenschap tussen Avikaar Malgie en Kelvin Finkie. Beiden eindigden met een gelijk aantal punten... Door toepassing van het tie break systeem Direct Encounter werd Avikaar Malgie winnaar van de Topklasse.

 In de Sub-topklasse ging de strijd tussen Anthony Jubithana en Rudie Rijsdijk. Doordat Jubithana in hun onderling treffen wist te winnen van Rijsdijk, legde Anthony beslag op de 1e plaats in de Sub-topklasse.

Het toernooi stond onder leiding van de HJP dames WCM Reyna Frijde en WFM Rosangela dos Ramos bijgestaan door Xamira Raghoebier en had een zeer vlot verloop. Bij de prijsuitreiking memoreerde de voorzitter van Het Jonge Paard, Ricardo dos Ramos, de bijdrage die de club heeft geleverd aan de schaakontwikkeling in Suriname.

De dag werd beindigd met een gezellig samenzijn.


De prijswinnaars zijn:

Topklasse

 1. Avikaar Malgie
 2. Kelvin Finkie
 3. Imaan Kalidjo
  Beste Dame : WCM Reyna Frijde
HJP 45 open blitz toern 20 mei 2017-prijswinnaars TopklasseW

Sub-topklasse

 1. Anthony Jubithana
 2. Rudie Rijsdijk
 3. Devon Muller
  Beste Dame: Vivian Chou

HJP 45 open blitz toern 20 mei 2017-prijswinnaars SubtopklasseW

Beginnersklasse

 1. Yannick Kartodikromo
 2. Chinara Codrington
 3. Kymora Jubithana

HJP 45 open blitz toern 20 mei 2017-prijswinnaars Beginnersklassew