• Algemene Ledenvergadering SSB

  Aan: de lidverenigingen van de SSB

  Geacht bestuur,

  Hierbij wordt u uitgenodigd voor een Algemene Ledenvergadering van de Surinaamse Schaakbond.

  Datum            : Zaterdag 10 februari 2018
  Aanvangstijd  : 18.00u
  Plaats            : wordt nog bekendgemaakt.

 • Invitation 5th Srefidensi Chess Celebration 2017

  Dear Chess friends,

  In honor of the independence day of Suriname (November 25), and after the enormous success of the previous Srefidensi tournaments, the Surinaamse Schaakbond will organize the 5th Srefidensi Chess Celebrationtournament, from Monday, November 20th, 2017 until Sunday, November 26th, 2017.

  This international chess tournament will consist of a Master and an Open class.

  Invitation 2017 pdf flyer      Register online!

 • Invitation - Aruba Chess Challenge 2017

  This  year  we  are  celebrating  our  71th  anniversary  with  our  traditional  international  chess tournament on October 5, 6, 7 and 8. We hereby invite you to participate at this unique chess event in Aruba and wish you a pleasant stay on our “One Happy Island”. We can arrange rooms for you in Tropicana Resorts, Quality Appartments or Appartments in Oranjestad.
  More updated information can be found at our website  http://arubachess.com/

  Aruba Chess Challenge 2017 flyer

 • TRINIDAD AND TOBAGO INTERNATIONAL OPEN 2017

  The Trinidad & Tobago Chess Association (TTCA) is pleased to invite all National Federations  and  players  to  the  Trinidad  and Tobago International  Open Chess Tournament 2016 to be held at The VIP Room, Hasely Crawford Stadium, Port of Spain, Trinidad & Tobago, from 27th August - 2nd September, 2017.

 • Nationale Jeugdkampioenschappen 2017


  Start 1 aug 2017

  Resultaten  U8   U10   U12   U14   U16   U18

   

 • De Vrije School GLO scholenschaakkampioen 2017

  Afgelopen weekend werd de Vrije School kampioen in de GLO klasse van het Scholenschaaktoernooi van de Surinaamse Schaakbond.
  De Vrije School deed mee met 4 teams en team 1 van de Vrije School werd ongeslagen kampioen. Het vierde team van de Vrije School nam eveneens beslag op het semi-kampioenschap. Op de derde plaats eindigde de eerste team van de Kangoeroe school en de vierde en vijfde plaats waren voor de tweede team van de Vrije School en de R.L. van Gennipschool.

 • CAC Barbados 2017 Final

  WFM Catherine Kaslan houdt Internationaal Meester op remise

  Onze jonge 14 jarige schaakster Woman Fide Master (WFM) Catherine Kaslan houdt de Woman Internationaal meester Fernandez uit Cuba remise in de zesde ronde van de CAC U20 toernooi op Barbados. In de zevende ronde stond zij zelfs een stuk voor tegen WFM Gabriella Johnson uit Trinidad maar verloor de partij in tijdnood. WFM Gabriella Johnson werd mede door deze winst uiteindelijk kampioen van het toernooi en krijgt hiermee de titel van Woman International Master.

 • CAC Barbados 2017 Day 6

  Author: Suradj Hanoeman

  Dag Start

  Laatste dag van het toernooi en de laatste ronde stond gepland voor 09:00u. Dit betekend dat wij om
  06:00u al wakker waren zodat wij om 07:30 konden genieten van onze breakfast om optijd te zijn voor de 9e ronde. De avond ervoor hebben wij zeker tot 00:30u getraind. Opening's voorbereiding op basis van de tegenstanders en de mindset besproken.

 • CAC Barbados 2017 Day 5

  Author: Suradj Hanoeman

  Dag Start

  Nieuwe dag nieuwe kansen! Na een goede nachtrust zijn wij snel vetrokken voor breakfast en vandaag duurde het wat extra lang omdat wij onze bestelling niet vooraf konden plaatsen. Netals in Suriname zijn de meeste winkels hier gesloten op de zondag. Ja, ook de ‘food’ winkels. Rond 09:30u vertrokken wij naar de speelhal. Nog 3 ronden te gaan en de full focus is om de laatste punten binnen te halen. ‘One game at a time’ dat is de mindset waarmee wij de hele tijd lopen.

 • CAC Barbados 2017 Day 4

  Author: Suradj Hanoeman

  Dag Start

  Na een  drie lange dagen was het voor ons zeker nodig om wat extra te rusten. Zoals bekend stond gepland dat wij slecht 1 ronde op de zondag spelen en ook nog in de middag. De dag is normaal gestart met “veel regen”. We zijn gerend om te genieten van onze breakfast en in de tussen tijd stopte het ook met regenen.

 • CAC Barbados 2017 Day 3

  Author: Suradj Hanoeman

  Dag Start

  Na wat extra slaap in vergelijking met dag 2 was iedereen rond 07:00u wakker. Cedric is meestal de eerste die wakker wordt en even in de voorzaal zit te relaxen met een comedy programma op de televisie.

  Rond 08:00u zijn wij vertrokken voor de breaksfast alleen duurde het vandaag wat langer dan gepland. Rond 08:20 had iedereen zijn voedsel. Kathlyn en ik rende even naar de supermarkt om een nagel- knipper te kopen omdat het nodig was.

 • CAC Barbados Chess Tournament 2017 Day 2

  Author: Suradj Hanoeman

  Dag Start

  De dag hebben wij gestart met een korte bespreking over de tegenstanders van ronde 2. Kort over de opening strategy & varianten en mindset gesproken.
  Om 08:00u zijn wij gaan ontbijten en daarna afgesproken om 09:30u vertrekken zodat wij ruim optjd aanwezig zijn en kunnen afkoelen.

 • Schaakdelegatie vertrokken naar CAC U20 op Barbados

  Op donderdag ochtend tegen 3:00 uur kon de delegatie inchecken op Zanderij.
  Vanwege de storm op Trinidad waren alle vluchten met 48 uur vertraagd.
  De Barbados chess federation had hiermee rekening gehouden en het wedstrijdschema werd aangepast waarbij onze schakers voor de eerste ronde tegen elkaar opgesteld stonden.

 • 4 jeugdschakers naar de Central American and Caribbean U20 kampioenschappen

  Van 21-28 juni wordt het CAC U-20 Schaak toernooi gehouden op Barbados.
  Dit toernooi kan tot een van de sterkste jeugdtoernooien in de Amerika's worden gerekend.
  De kampioen in de heren en dames klasse krijgt respectievelijk de titel van International Master en Woman International Master. De tweede en derde positie krijgen de Fide Master en Woman Fide Master titel alsook een IM norm.
  Het is verwachtbaar dat de landen van Centraal Amerika en het Caraibisch gebied hun beste jeugdschakers zullen afvaardigen naar dit prestigieus toernooi.

 • Sariman en Yeung winnen tweede Deca Challenge

  Faye Sariman van schaakvereniging Chess for Talents (C4T) wist zaterdag het kampioenschap te pakken in de beginnersklasse van de Deca Challenge.
  In de Intermediate klasse werd Lichelle Yeung van Free First Move Chess Club (FFM) kampioen. Tijdens deze editie deden er veertig schakers mee.

 • Het Jonge Paard organiseert een geslaagd Open Blitz toernooi

  In het kader van haar 45 jarig bestaan heeft Het Jonge Paard€ een open 45 jaar Blitz toernooi in de conferentiezaal van Zanderij 1 georganiseerd op zaterdag 20 mei 2017. In totaal namen 30 schakers deel aan dit toernooi, dat verdeeld was in een Top klasse,  Sub-topklasse en een Beginnersklasse. Het werden 11 spannende ronden, en vanwege de snelheid waarmee er gespeeld moet worden bij het Blitz schaken bleven  de vele verrassingen  op het schaakbord niet uit.

   

 • Het Jonge Paard 45 jaar!

  Beste schaakvrienden,

  Het Jonge Paard viert op 19 mei haar 45ste jaardag.

  I.v.m. ons 45-jarig bestaan, zullen wij op zaterdag 20 mei een open blitztoernooi organiseren op zanderij 1.  Wij willen dit graag vieren met een ieder en nodigen u allen uit om gezellig mee te doen aan ons toernooi. Zie aangehecht onze flyer.

  Wij zullen voor eten, snacks en drank zorgen!!

 • Rosangela Dos Ramos ongeslagen Dames Kampioen 2017

  Rosangela Dos Ramos ongeslagen Dames Kampioen 2017

  Rosangela Dos Ramos heeft afgelopen zaterdag  in het Suriname Olympic Center (S.O.C.) haar titel weten te prolongeren. De kampioene bleef na negen speelronden ongeslagen en was daarmee te sterk voor haar concurrenten.

 • Nationale Schaak Kampioenschap 2017

  Roger Matoewi Nationaal Kampioen 2017

  Roger Matoewi bleef het hele toernooi ongeslagen en met een ruim punt voor op zijn naaste concurrenten,haalde hij zijn 13de landstitel binnen.

  Eindstand na ronde 13

 • Kwalificatie NK 2017

  AANKONDIGING  KWALIFICATIE NATIONALE SCHAAK KAMPIOENSCHAPPEN 2017

  Beste schaakvrienden,We zijn eindelijk zover om te starten met de kwalificatie van de Nationale kampioenschappen.Ingaande 2018 en daaropvolgend zal alleen de kampioen van de Nationale Kampioenschappen zich automatisch plaatsen voor de finale van NK.
  De volgende spelers zijn automatisch geplaatst: Roger Matoewi , Calvin Tjong Tjin Joe, Suradj Hanoeman, Rosangela Dos Ramos, Pierre Chang

  Hieronder volgt het speelschema

fidelogoheader chess logo en1

Sponsoren

hakrinbank3

assuria

staatsolie logo1

VCBlogo

Contact