Oud schaker en jeugdinstructeur George Wielzen overleden

George Wielzen heeft op 24 april 2022 het tijdelijke met het eeuwige verwisseld op de gezegende leeftijd van 84 jaar.

Wielzen GeorgeGeorge Wielzen heeft vooral in de begin jaren (zeventiger jaren) van schaakvereniging HJP gezorgd dat de indertijd enigste jeugd schaakclub levensvatbaar bleef en heeft  hierdoor een belangrijke bijdrage geleverd aan de latere verjonging van de schaaksport. Met zijn vaderlijke uitstraling en gezag zorgde hij ervoor dat de vele jonge schakers (waaronder ook mijn persoon) met de nodige discipline hun eerste openingszetten leerde. Theorie schaakboeken waren niet te verkrijgen in Suriname, dus elke week moesten we de openingszetten overschrijven. De week daarop moest je het kennen want het werd overhoort.

George Wielzen was zelf ook een vrij goede schaker, die speelde bij schaakclub "Paramaribo". Ook heeft hij jarenlang pro deo zijn krachten gegeven als wedstrijdleider en organisator van toernooien van de Schaakbond.

De familie, waaronder zijn zoon Vincent, die zelf ook jeugdschaker bij HJP was, en ook  de gehele schaakfamilie worden gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst. George Wielzen rust zacht.

Wielzen vanPhillips Saam Veer