Van 21-28 juni wordt het CAC U-20 Schaak toernooi gehouden op Barbados.
Dit toernooi kan tot een van de sterkste jeugdtoernooien in de Amerika's worden gerekend.
De kampioen in de heren en dames klasse krijgt respectievelijk de titel van International Master en Woman International Master. De tweede en derde positie krijgen de Fide Master en Woman Fide Master titel alsook een IM norm.
Het is verwachtbaar dat de landen van Centraal Amerika en het Caraibisch gebied hun beste jeugdschakers zullen afvaardigen naar dit prestigieus toernooi.


Suriname heeft eerder in 2015 deelgenomen aan de CAC kampioenschappen op Trinidad welke toen in diverse leeftijdsklassen was verdeeld en had toen grote successen geboekt.
Het is voor de eerste keer dat met een uitgebreide selectie wordt geparticipeerd in de CAC U20 kampioenschappen. Er zijn nu slechts twee klassen namelijk een dames en een heren en in elke klasse worden er 9 ronden afgewerkt.

Suriname neemt deel met haar beste vier beschikbare U-20 spelers:
Pratul Panchoe (16 jr), demikampioen u20
WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe (15 jr), Dames semikampioen
Cedric Prade (17 jr), kampioen u16
WFM Catherine Kaslan (14 jr), semikampioen u20

De groep heeft een intensive training gehad de afgelopen weken onder leiding van CM Suradj Hanoeman, die ook mee zal afreizen in de functie van head of delegation en coach. De Surinaamse Schaakbond is o.a. het Surinaams Olympisch Comite dankbaar voor het mogelijk maken van deze afvaardiging.

cacu20-1w

cacu20-2w

cacu20-3w

 

 

Contact