WFM Catherine Kaslan houdt Internationaal Meester op remise

Onze jonge 14 jarige schaakster Woman Fide Master (WFM) Catherine Kaslan houdt de Woman Internationaal meester Fernandez uit Cuba remise in de zesde ronde van de CAC U20 toernooi op Barbados. In de zevende ronde stond zij zelfs een stuk voor tegen WFM Gabriella Johnson uit Trinidad maar verloor de partij in tijdnood. WFM Gabriella Johnson werd mede door deze winst uiteindelijk kampioen van het toernooi en krijgt hiermee de titel van Woman International Master.


WFM Catherine Kaslan eindigt met 5,5 punt uit 9 ronden net buiten de top 3 en eindigt op de vierde plaats.
WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe eindigt met 4,5 punt op de 7e plaats.
In de dames klasse waren er 15 schaaksters met een gemiddelde rating van 1522.

In de heren klasse hebben Pratul Panchoe en Cedric Prade geparticipeerd. Zij hebben elk 4,5 punt gehaald uit 9 partijen en eindigen hiermee respectievelijk op de 11e en 12e plaats. Een verbetering van hun positie ten opzichte van hun startpositie.
Fide Master Orlando Husbands (20jr) van Barbados wint met 8 punten het toernooi en behaalt hiermee de titel van Internationaal Meester. Op de tweede en derde plaats eindigen FM Ampie Mauro uit Nicaragua en FM Joshua Johnson uit Trinidad.
In deze klasse namen 21 schakers deel uit 10 verschillende landen.
De gemiddelde rating van deze klasse was 1872.

Dit toernooi is een zeer goede ervaring en meetmoment geweest voor onze jonge schakers ondanks dat ze buiten de prijzen zijn gevallen. Het moment naar het toernooi toe en tijdens de toernooi dagen waren ze continue scherp gehouden en voorbereid op hun tegenstanders door hun coach en begeleider CM Suradj Hanoeman.

CACu20 2017_page3_image1 
van L/R : Pratul Panchoe, Catherine Kaslan, Kaithlyn tjong Tjin Joe, Cedric Prade

CACu20 2017_page3_image3 

CACu20 2017_page3_image2 
zevende ronde: WFM Catherine Kaslan vs WFM Gabriella Johnson


CACu20 2017_page3_image4 
zesde ronde : WIM Fernandez vs WFM Catherine Kaslan