Dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos kwalificeert zich in Jamaica voor de volgende ronde Wereldkampioenschappen schaken voor dames.

Nationaal dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos verovert in Kingston, Jamaica de 4e plek voor kwalificatie in de volgende ronde van het Wereldkampioenschap schaken voor dames. Dit deed ze door haar laatste partij te winnen van de U-16 Carifta kampioene Adani Clarke van Jamaica. De volgende kwalificatieronde (Zonals) worden het volgend jaar gehouden in Columbia.

Rosangela dos RamosHet is de 2e keer dat Rosangela dos Ramos zich kwalificeert voor de volgende ronde. Eerder wist ze deze prestatie ook te behalen in de Subzonals 2014, georganiseerd in Suriname. Winnaar van de Female Subzone 2018 is geworden Almanzar Vasquez van Dominica. Op de 2e en 3e plaats eindigen resp, Katrina Blackman van Barbados en Rachel Miller van Jamaica. Rosangela dos Ramos eindigt op 4e plaats met 5 ½ punt uit 9 partijen.

FM Viresh Giasi en CM Romario Sanches, die uitkwamen in de sterk bezette absolute klasse van de Subzonals met een deelnemers aantal van 75 schakers wisten na 9 partijen

5 ½ punten te scoren. Romario Sanches mist de Fide meester (FM) titel op een ½ punt. Hiervoor is een score van minimaal 6 punten nodig. Winnaar in de Absolute Class is geworden FM Shane Matthews uit Jamaica, die hierdoor ook de Internationaal Meester (IM) titel behaalt.


Surinaamse Schaakbond
 
Ricardo dos Ramos
secretaris