carifta2019

02 mei 2019 - de sporters die in de afgelopen periode hebben deelgenomen aan verschillende Caribbean Free Trade Association (Carifta) kampioenschappen, zijn gehuldigd door minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken. (Foto: S&J/NII)  (bron  Starnieuws )  

De sporters die in de afgelopen periode hebben deelgenomen aan verschillende Caribbean Free Trade Association (Carifta) kampioenschappen zijn gehuldigd door minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken (S&J). De ceremonie vond plaats in het gebouw van de Regional Sports Academy (RSA). Het gaat om de 314e Carifta zwemkampioenschappen, de 48ste Carifta atletiekkampioenschappen en de 8ste Carifta junioren schaakkampioenschappen.

De sporters hebben tijdens alle toernooien bijzondere prestaties geleverd. Het Carifta zwemteam heeft 5 medailles in de wacht gesleept. Feranto Stuger behaalde 2 keren een bronzen medaille op de 50m vrijeslag en 50m vlinderslag en de estafetteploeg bestaande uit Ismael Holtuin, Shavar Sedney, Tamar Telting en Doron Churano behaalde 2x een zilveren en een bronzen medaille. Zwemcoach Ruth Bilkerdijk zegt dat de zwemmers die geen medaille hebben gewonnen, wel finale plekken hebben bereikt, waardoor Suriname hoger op de ranking komt te staan.

De atleten Monifa Djoe en en Alicia Grootfaam hebben bij atletiek medailles behaald. Djoe behaalde brons op het onderdeel hink-stap-springen terwijl Grootfaam goud won op het onderdeel kogelstoten.

Tijdens de schaakkampioenschappen hebben onze sporters de meeste medailles in de wacht gesleept.  In de sub categorie:
U-10 open Ky-Mani Wijnhard/semi-kampioen
U-10 open Yannick Kartodikromo/kampioen
U-16 open Virgil Kartodikromo/semi-kampioen
U-18 open Pierre Chang/kampioen
U-20 open Pratul Panchoe/kampioen
U-16 female Catherine Kaslan/semi-kampioen
U-20 female Alexandra Kaslan/semi-kampioen

Hoofdcategorie:
U-12 open Yannick Kartodikromo Demi Kampioen
U-20 open Pierre Chang Kampioen
U-20 Pratul Panchoe Demi Kampioen

Alle delegatieleden hebben een bloemstuk ontvangen. Gopal bedankte ook de ouders, de bonden en de coaches voor het begeleiden van de sporters. Ze zegt dat de regering er altijd alles aan zal doen om de Surinaamse sporters te ondersteunen, meldt de voorlichting van S&J, via het Nationaal Informatie Instituut.