Pratul Panchoe kampioen van Faya Faya Mat schaaktoernooi

Afgelopen zondag heeft de schaakclub Free First Move ivm haar 5 jarig bestaan een rapid toernooi gehouden onder de naam van Faya Faya Mat.
Doordat het rapid partijen waren zijn er vele Faya Faya Mat gegeven op het schaakbord. Schaakmat is een gewonnen positie waarbij de koning van de tegenstander mat wordt gezet.

Er hebben meer dan 100 schakers geparticipeerd van diverse verenigingen. In 4 klassen werd er gestreden.

 ffm2018-1
indruk van de speelzaal

Na 11 rondes zijn in de beginners klasse met een speeltempo van 10 minuten per persoon zijn in de top 5 geëindigd: Terence Wu met 10 punt, Preston Somoredjo met 10 punt, Akshay Raghoenath met 8.5 punt, Silvin Marcelino met 8 punt en Jair Lobato met 7.5 punt, waar na barrage Wu Terence de kampioen is geworden in deze klasse

ffm2018-2
Terrence Wu (links) en Preston Somoredjo (rechts) bij de barrage om het kampioenschap

Na 9 rondes in de advanced klasse met een speeltempo van 15 minuten per persoon zijn in de top 5 geëindigd: Evan Kromosemito met 7.5 punt, Shivam Dwarka met 7 punt, Jaydon Tse met 6.5 punt, Vladimir Ristie met 6.5 punt en Kelvin Yeung met 6 punt.


Na 9 rondes in de challengers/masters klasse met een speeltempo van 15 minuten per persoon zijn in de top 5 geëindigd:
Challengers groep:
Fardeen Niamat met 5 punt, Ivan de baas met 4.5 punt, David Xu met 4.5 punt, Jason Yeung met 4 punt en Alysha Badri met 4 punt.

ffm2018-3 
winnaars van de challengers groep


Masters groep :
Pratul Panchoe met 8 punt, Imaan Kalijdjo met 7 punt, Pierre Chang met 6 punt, Shiva kalka met 6 punt, Shatish Lautan met 6 punt.

ffm2018-4 
Pratul Panchoe (links), kampioen van het Faya Faya Mat toernooi