Briefing 13- 15 september 2018: Op donderdag 13 september is de delegatie vanuit Zanderij, Paramaribo, vertrokken naar Shanghai, China via Nederland (KLM). Na ongeveer 24 uren onderweg te zijn geweest, met een overlay in Nedeland (Schiphol: 4 uren) is de delegatie op 15 september om 5.45 s’morgens gearriveerd in Shanghai.
De groep is op de Pudong airport in Shanghai hartelijk welkom geheten door mw. Qui Mingjien als vertegenwoordiger van de “Intellectual Sports Management Center of Zhejiang Province”.
Vervolgens vertrok de delegatie naar de stad Hangzhou (hoofdstad van Zhejiang Province), ongeveer 2.5 uren rijden vanuit Shanghai);

 IMG 20180917 WA0003

Bij aankomst is de groep verwelkomd door de leiding van de “Intellectual Sports Management Center”:
- Mr. Mao Zhaoping (General Director)
- Ms. He Ying Jia (Office Director)
- Mr. Wang Wenhao (Chess team Director)
- Ms. Zhou Ruixin (assistant) en overige stafleden.

Na het uitwisselen van hoffelijkheden mocht de groep zich terugtrekken; hetgeen ten zeerste op prijs werd gesteld na de lange overtocht.

Informatie Instituut:
De officiele naam: “Intellectual Sports Management Center of Zhejiang Province”.

Dit instituut is volledig “ government owned” en biedt gelegenheid aan talentvolle schakers bij de vorming van hun schaakcarriere, naast hun reguliere schoolopleidingen.
Aan de hand van hun prestaties en inzet, worden deze schakers door de lokale overheid beloond (bijv. volledig gesponsorde deelname aan nationale wedstrijden). Veel van deze studenten maken dan ook deel uit van de nationale schaak selectie. Het schaakgebeuren in China wordt gecoordineerd door de China Chess Association in samenwerking met de China National Team. De selectie ter participatie aan internationale tournamenten geschied volgens een stringente procedure.

De focus van dit instituut is gericht op het bevorderen van chess als denksport en richt zich voornamelijk op de training van diverse schaak methoden:
1. Chess
2. Go
3. Chinese Chess
4. Model team (vanwege de categorisatie denksport).

De talentvolle leerlingen cq studenten die geregistreerd staan bij dit instituut worden veelal gerecruteerd tijdens schaak zomer kampen of gescout binnen respectieve schaakverenigingen.

Onderhavig sport centrum categoriseert de studenten alsvolgt:
- jeugd team ( schakers tussen 7- 14 jaar)
- Professioneel team

Briefing zondag 16 september 2018: na het ontbijt is een aanvang gemaakt met de training van Jason en Ky- mani. De training werd verzorgd door Chinese Woman IM, Qui Mingjien (Fide rating 2250), tevens student aan bovengenoemd instituut, waarbij als introductie is ingegaan op het analyseren van verschillende spel posities (weaknesses and strengths). De trainer heeft de nadruk gelegd op het feit dat schaken niet alleen gericht is op het bedenken van strategieen, maar dat analyseren van de positie van je opponent van eminent belang is. De 1ste sessie was gericht op het analyseren van zwakke posities van de tegenstander om het spel zodoende beter uit te zetten.

IMG 20180917 WA0001

14h00 - 16h30: zijn er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld met 2 studenten van de “Zhijiang Chess Club” in Hangzhou.
Ky- mani Wijnhard vs Ye Yifei (meisje) (U12- 3e plaats van de Zhejiang Province): draw
Jason Yeung vs Wang Zinuo ( jongen) (U12 kampioen van de Zhejiang Province): winst voor Wang.

De partijen zijn dan ook door ms. Qui Mingjien geanalyseerd geworden.
Beide spelers hbn zich goed weten te profileren en kijken uit naar hun vervolg trainingen.

C. Wijnhard- Pique
Hangzhou
Zhejiang Province
16 sept. 2018