Author: Suradj Hanoeman

Dag Start

Nieuwe dag nieuwe kansen! Na een goede nachtrust zijn wij snel vetrokken voor breakfast en vandaag duurde het wat extra lang omdat wij onze bestelling niet vooraf konden plaatsen. Netals in Suriname zijn de meeste winkels hier gesloten op de zondag. Ja, ook de ‘food’ winkels. Rond 09:30u vertrokken wij naar de speelhal. Nog 3 ronden te gaan en de full focus is om de laatste punten binnen te halen. ‘One game at a time’ dat is de mindset waarmee wij de hele tijd lopen.


Ronde 7

Enkele bijzonderheden voor ronde 7:

-      Door de pairing had Cedric een ‘Bye’ (waarmee hij niet eens was)
-      Kaithlyn starte 30 minuten later omdat haar tegenstander een sterfgeval had

Day_5_26_June_2017_page5_image1 
Top 2 borden bij de heren - Ronde 7


Edwards Emar 1570 vs Panchoe Pratul 1777 0-1

Pratul met zwart speelde 1…d5 tegen 1.e4, een opening die wij de afgelopen periode hebben bestudeerd. De tegenstander speelde in de opening precies wat wij hadden gedacht en Pratul offerde een paard op de 7e zet voor een ‘mat’ aanval op de koning. Belangrijk was dat hij de vervolg zetten juist moest uitvoeren anders zou hij een stuk achter staan. Na de afwikkeling kwam Pratul 1 pion voor te staan en het was dan omzetten in een winst. Rustig aan voerde Pratul de ‘druk’ op en de tegenstander zijn ‘vlag’ viel. Nice game Pratul.

Day_5_26_June_2017_page5_image2 


WFM Johnson Gabriella 1899 vs WFM Kaslan Catherine 1729 1-0

Spannende ronde voor Catherine omdat als zij deze wint staat ze in de top 3.  Haar tegenstander is geen ‘koekje’. Catherine heeft besloten om ‘Siciliaans-Najdorf’ variant te spelen tegen 1.e4. Al snel kwam haar tegenstander met een ‘side-line’ waarbij Catherine de juiste zetten moest spelen om te kunnen winnen. Ze maakte in de opening enkele ‘niet-sterke’ zetten waardoor haar tegenstander de positie steeds kon verbeteren in haar voordeel. Later in de wedstrijd maakte wit enkele fouten en Catherine wist een stuk voor te staan met een gewonnen stelling. Helaas verloor Catherine op ‘tijd’  haar ‘vlag’ viel voor dat ze een zet kon doen. Echt jammer… Catherine heeft echt ‘fighting’ spirit getoond.

Day_5_26_June_2017_page5_image3 

Greenidge Vanessa 1295 vs WFM Tjong-Tjin-Joe Kaithlyn 1623 0.5 -0.5

Na 45 minuten wachten was de tegenstander van Kaithlyn aanwezig. Heel snel veranderde de stelling van een ‘Engelse-Opening’ naar een ‘Open-Wild’ positie. Kaithlyn maakte gebruik van de ‘zwakke’ witte velden in de koningstelling van wit en bood een stukk aan als ‘offer’. De tegenstander zag dat als zij deze accepteerd het mat in 2 wordt en speelde toen een verdedigende zet. Kaithlyn koos om een toren in de aanval te brengen maar dit was niet de juiste volgorde. Zij had eerst haar dame naar
‘h3’ moeten spelen om wit te dwingen om haar paard passief te plaatsen. De tegenstander kreeg actief
spel en Kaithlyn moest genoegen nemen meet een remise.

Day_5_26_June_2017_page5_image4 

Ronde 8

Na een zware ronde 7 was het team ready voor ronde 8.

Panchoe Pratul 1777 vs FM Mc Intosh Isaiah 2166 0-1

Pratul speelde zijn 1.b3 opening en kwam heel snel in een slechte stelling door niet het juiste plan uit te voeren. In het middenspel probeerde hij zijn ‘fout’ te corrigeren maar gaf een kwaliteit weg en het werd steeds moeilijker. Na enige tijd kon hij extra stuk verlies niet vermijden en gaf op.

Prade Cedric 1832 vs Mahtani Nitin 1592 1-0

Cedric was helemaal ‘fit’ voor ronde 8. Het duurde maar 30 minuten voordat zijn tegenstander 2 stukken achter stond en moest dan opgeven. Een snelle ‘tactische’ wedstrijd van Cedric.

WFM Kaslan Catherine 1729 vs Greenidge Vanessa 1295 1-0

Na een zware 7e ronde was Catherine vol spirit achter het bord om een punt te scoren. Op het bord kwam de Siciliaanse Opening te voorschijn en zwart koos voor de ‘Dragon’. Catherine speelde niet de juiste zetten volgorde waardoor haar tegenstander een opening voordeel kreeg. In het middenspel offerde haar tegenstander een stuk en Catherine zorgde ervoor dat er geen “tricky” stellingen te voorschijn kwamen en zetten haar stuk voordeel om in winst.

WFM Tjong-Tjin-Joe Kaithlyn vs La Fleur Zara 1286 1-0

Ook Kaithlyn maakte korte metten. In een Guiccio Piano opening won Kaithlyn en stuk en creerde ook een vrijpion op de a-lijn. Dit zorgde ervoor dat haar tegenstander steeds moest verdedigen en uiteidenlijk moest opgeven tegen Kaithlyn.