Faye Sariman van schaakvereniging Chess for Talents (C4T) wist zaterdag het kampioenschap te pakken in de beginnersklasse van de Deca Challenge.
In de Intermediate klasse werd Lichelle Yeung van Free First Move Chess Club (FFM) kampioen. Tijdens deze editie deden er veertig schakers mee.

Deca Challenge 2e editieW

Deca Challenge 2e editieW

De schaakverenigingen Rukhmania, Free First Move Chess Club, Stibula en Chess for Talents waren verantwoordelijk voor de organisatie van de tweede editie van het vriendschappelijk toernooi. Aan het toernooi werd de welbekende Ruy Lopez-opening als thema verbonden. Na een korte voorronde werden de schakers aan de hand van hun ranking op de standenlijst opgedeeld in de twee klassen: Beginners en Intermediate.

Beginners klasse

In de beginnersklasse werd het geen gemakkelijke strijd voor de 9-jarige Faye Sariman. Vanaf de eerste ronde vormde ze samen met Daniel Hilversum (Rukhmania) en Dean Changoer (FFM) de kopgroep. Hilversum en Changoer eindigden beide met 2 verliespunten op een gedeelde tweede plaats, terwijl Sariman slechts 1.5 verliespunten had. Na het toepassen van de tie-breaks kreeg Hilversum de zilveren medaille toegewezen en moest Changoer genoegen nemen met brons.

Intermediate klasse

Lichelle Yeung bewees goed voorbereid te zijn voor deze editie. Echter moest zij in de laatste ronde haar meerdere erkennen in Aryan Alakhramsing van C4T. Alakhramsing eindigde mede door de winst met 5.5 punten op de tweede plaats. Clubgenoot Ashutosh Baldan wist 5 punten te scoren en daarmee de derde plek veilig te stellen.

Ratan Kalka, voorzitter van de Schaakvereniging Rukhmania is tevreden met het vlotte verloop van het toernooi. Na een korte evaluatie zullen de voorbereidingen starten voor de volgende editie van het toernooi dat elk kwartaal georganiseerd zal worden. De organisatie bedankt de verschillende verenigingen, vrijwilligers, de spelers, de ouders en de media die hebben bijgedragen tot het succes.

Vishay Hardwarsing