Paramaribo, 1 Maart 2019

Pierre Chang en Rosangela dos Ramos uitgeroepen tot Schaker en Schaakster 2018 bij aanvang ICS Kwalificatie Schaaktoernooi

Bij aanvang van het ICS Kwalificatietoernooi voor de Finaleronde van de Nationale Kampioenschappen heeft de SSB de Awards voor de beste schakers en schaaksters van het jaar 2018 uitgereikt. Foto's S.Hanoeman


Tot beste Schaker van 2018 is uitgeroepen is de 18 jarige Pierre Chang uitgeroepen, die vrijwel alle schaaktitels (m.u.v. de Blitz titel, daar werd hij 2e) in 2018 op zijn naam schreef. Ook werd hij de Carifta U20 en U18 kampioen.

Tot beste Schaakster van 2018 is uitgeroepen WFM Rosangela dos Ramos, die in 2018 voor de 6e keer Nationaal Dameskampioen werd. Ook wist zij zich tijdens de Subzonals in Jamaica te kwalificeren voor de volgende ronde van de voorrondes Dameswereldkampioenschappen.
Tot de beste jeugdschaakster is uitgeroepen WFM Catherine Kaslan, Nationaal damesjeugdkampioen,semi Nationaal Jeugdkampioen en  semi Dameskampioen 2018.

Tot de beste jeugdschaker is uitgeroepen de 14 jarige Imaan Kalidjo, de U14 jeugdkampioen, die tijdens de Consude Games in Peru, zilver als bord 1 speler voor Suriname wist te behalen.

De meest belovende schaakster is geworden WCM Alexandra Kaslan, die tijdens de schaakolympiade in Georgie haar Woman Candidate Master titel wist te behalen.


De meeste belovende schaker is de 10 jarige Ky-Mani Wijnhard, die in 2018  U10
Jeugdkampioen en U10 Carifta kampioen wist te worden.

 Award winners 2018

Schaakawards 2018, v.l.n.r. Ky-Mani Wijnhard, Alexandra Kaslan, Catherine Kaslan, Imaan Kalidjo, Rosangela dos Ramos en Pierre Chang. De awardwinners worden geflankeerd door Frank Lo Kim Lin, voorzitter SSB en Megillo Pang A Tjok, managing director ICS


Tot Club van het jaar 2018 is uitgeroepen Schaakclub Welgelegen (SCW), die in alle klassen
(Top – Eerste en Aspiranten) Interclubkampioen wist te worden.

SCW Club van het jaar 20182W

ICS Kwalificatietoernooi
Na de prijs –en awardsuitreikingen kon onder het toeziend oog van de managing director van ICS, Megillo Pang a Tjok, het ICS Kwalificatietoernooi van start gaan.
Reeds in de 1e ronde vielen verrassingen. FM Dewperkash Gajadin nam teveel tijd om door de verdediging van Bridjlal Krishan heen te komen en verloor op tijd. De 10 jarige Ky-Mani Wijnhard wist in een partij waar beide spelers remisemomenten negeerden, te winnen van John Ramdattewarie. De jeugdige Evan Kromosemito verraste in een goed gespeeld eindspel WFM Catherine Kaslan. In de 2e ronde wist Kelvin Finkie remise te spelen tegen FM Viresh Giasi.

ICS Kwalificatietoernooi 2019 1e rondeW

Heel veel jeugdige talenten participeren in het ICS Kwalificatietoernooi 2019

Na 2 ronden hebben 6 spelers nog een 100% score namelijk:
CM Suradj Hanoeman, Manish Ramjiawan, CM Romario Sanches, WFM Rosangela dos
Ramos, Imaan Kalidjo en Shiva Kalka.

In totaal nemen 28 schakers deel aan dit 9-ronden toernooi. 12 schakers kunnen zich kwalificeren voor de Finaleronde van de Nationale Kampioenschappen 2019.

Het toernooi wordt gespeeld in het ICS gebouw aan het van t’ Hogerhuysstraat 28, steeds op
de vrijdag (18.00u) en op de zondag (10.00u).

Uitslagen, paringen en standenlijst


de Surinaamse Schaakbond